Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

İmmünoloji Anabilim Dalı, insan hastalıklarıyla ilgili alanlarda translasyonel ve temel araştırmalar yapmak suretiyle kronik hastalıklarda immünolojik, fizyolojik ve metabolik yolaklarda meydana gelen bozuklukların doğal ve edinsel immünite mekanizmaları üzerine etkileşimlerini incelemeyi amaçlamaktadır. Otoimmünite, alerji, transplantasyon, enfeksiyon hastalıklar ve kanser çalışma alanımız içinde yer almaktadır. Ayrıca; metabolik, kardiyovasküler ve nörodejeneratif durumlar dahil olmak üzere geleneksel olarak immünolojik olarak görülmeyen pek çok yaygın bozukluğun araştırılmasında İmmünoloji biliminin katkıları önemli bir yer tutmaktadır. İmmünoloji bilimi, giderek tıbbın bütün dallarında çalışan bilim insanları için ortak bir buluşma alanı olurken, tıbbi çalışmaların yanı sıra insan ve yaşam bilimlerinin de bütünleyici bir parçası olmuştur.
Amacımız; immün aracılı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için hedeflenen yeni terapötiklerin gelişimi için dünya standartlarında bir merkez olmaktır.
Misyonumuz; kanser, otoimmün hastalıklar ve enfeksiyon hastalıklarla savaşabilmek için bağışıklık sisteminin işlevinin anlaşılmasını sağlamaktır.
Anabilim Dalımız; eğitim ve öğretimde bilgili, donanımlı, kültürlü ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedefleyen; bilimsel çalışmalarda uygulamaya dönük, proje odaklı ve çok disiplinli araştırmalar yapma anlayışını benimseyerek, bulunduğu değerli coğrafya içerisinde tarihine sahip çıkarak yaşam boyu öğrenme ilkesinden ayrılmadan topluma kaliteli hizmet sunmayı görev edinmiştir.


 


Tarihçemiz

Üniversitemiz bünyesinde İmmünoloji Anabilim Dalı kurulması için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına 08/11/2016 tarih ve 2158 sayılı başvuru yazımıza istinaden, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi ile 2809 Sayılı Kanun’un 3. maddesi uyarınca, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından 16/11/2016 tarih ve 75850160-101.03.01-72640 sayılı karar ile Sağlık Bilimleri Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümünde İmmünoloji Anabilim Dalı açılması uygun görülmüştür.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Tıp Fakültesi Dönem II ders kurullarında İmmünoloji dersleri ilk defa yer almıştır. Halen Hamidiye Tıp Fakültesi Dönem II, Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi Dönem II ders kurulları başta olmak üzere, Hamidiye Hemşirelik Fakültesi, Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü İmmünoloji Anabilim Dalı ve Moleküler Onkoloji Anabilim Dalı Lisansüstü Programlarında eğitim öğretim hizmetleri sürdürülmektedir.  

Akademik Kadromuz

Prof. Dr. SEVGİ KALKANLI TAŞ
Prof. Dr. SEVGİ KALKANLI TAŞ
Başkan

Çalışma Konularımız

  • Hücre, Doku ve Organların İmmünolojisi
  • Doğuştan ve Edinselİmmün Cevabın Organizmadaki Rolü
  • Otoimmün Hastalıklarda İmmün Cevapların İncelenmesi
  • Enflamatuvar Hastalıkların Oluşum Mekanizması
  • İmmün Hastalıklarda Apoptozis ve Sitokinlerin Etkileşimleri
  • RekombinantDna Teknolojisi Uygulamaları ile Tanısal Kit Ve Aşı Geliştirme
  • Kanserde Erken Teşhis İçin Belirteçlerin Bulunması
  • İmmünoinformatik Yaklaşım Kullanılarak İn Silico Modelleme
  • Mikrobiyal Genom ve İmmün Sistem Etkileşimleri

Erişim Bilgilerimiz

Mekteb-i Tibbiyye-i Sâhâne Külliyesi, Tibbiye Cad. No:38 Selimiye, Üsküdar
+90 216 777 8 777
-