Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Misyonumuz, gen ve hücre düzeyinde biyolojik olaylar ile hastalıkların moleküler temelleri arasındaki ilişkiyi kurabilen, edindiği bilgileri gelişmekte olan teknoloji ile birleştirerek hem uygulamalı bilimsel araştırmalar yapabilen hem de elde edilen verileri teşhis ve tedavide kullanabilen hekimler ile temel ve bilim insanları yetiştirmektir.
Vizyonumuz, uluslararası alanda tanınan, temel tıp ve moleküler biyoloji alanlarında bilgi üreten ve üretilen bilginin hem ileri araştırma tekniklerinin geliştirilmesinde hem de insan sağlığı ve toplum refahının sağlanmasında bütünleştirici bir yaklaşımı benimseyerek tanı ve tedavinin yanı sıra bilimsel yeniliklerin de geliştirilebildiği bir Anabilim Dalı olmaktır.
İlkeler
Etik kurallara uygunluk,Özgür düşünce,Bireye saygı,Dürüstlük,Yararlılık

Tarihçemiz

1981 yılında yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile yapılan değişiklikler sonucunda Tıp Fakültelerinde Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri olmak üzere 3 bölümün ve bu bölümlere bağlı Anabilim Dallarının oluşturulmasına karar verilmiştir. 20. yüzyılın sonlarında özellikle İnsan Genom Projesinin tamamlanması ile birlikte insanda moleküler yapı ve fonksiyonların ortaya konması ve DNA temelli bu bilgilerin hastalıkların tanı ve tedavisi amacıyla kullanımı mümkün hale gelmiştir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Tıp Fakültesi içerisinde 2016 yılında kurulmuş olan Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı canlının en küçük birimi olan hücrenin moleküler genetik ve biyolojik düzeyde incelenmesi ve hastalıklardaki temel moleküler mekanizmaların ortaya çıkarılarak, tanı ve tedaviye yönelik ilerleme ve uygulamalara katkı yapılmasını, uygulama laboratuvarlarının düzeyini uluslararası standartların ötesine taşımayı, lisans/lisansüstü eğitim ve öğrenime katkı sağlamayı, bilim dünyasına nitelikli araştırıcılar kazandırmayı amaç edinmiştir. Bu gelişmeler doğrultusunda Anabilim Dalımız gerek laboratuvar altyapısı ve gerek çeşitli deney modelleri ve uygulamalarına bağlı olarak insan sağlığı alanında Tıp Fakültesinin tüm klinikleri ile işbirliği içerisinde, moleküler biyoloji, hücre biyolojisi, moleküler genetik ve sitogenetik perspektifi ile eğitim-öğretim ve araştırmalar sürdürmektedir. 

Akademik Kadromuz

Prof. Dr. ENDER MEHMET ÇOŞKUNPINAR
Prof. Dr. ENDER MEHMET ÇOŞKUNPINAR
Başkan
Dr. Öğr. Üyesi BETÜL AKÇEŞME
Dr. Öğr. Üyesi BETÜL AKÇEŞME
Dr. Öğr. Üyesi DUYGU KIRKIK
Dr. Öğr. Üyesi DUYGU KIRKIK
Dr. Öğr. Üyesi HANI H.S. ALSAADONI
Dr. Öğr. Üyesi HANI H.S. ALSAADONI
Dr. Öğr. Üyesi NUR KALUÇ
Dr. Öğr. Üyesi NUR KALUÇ
Arş. Gör. RABİA KALKAN ÇAKMAK
Arş. Gör. RABİA KALKAN ÇAKMAK
Arş. Gör. TUBA KÖSE
Arş. Gör. TUBA KÖSE

Eğitim Faaliyetlerimiz

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM

Tıp Fakültesinin 1 ve 2. Sınıf programındaki “Hücre ve Metabolizması”, “Genetik ve Yaşam Döngüsü”, “Hastalıkların Temelleri”, “Kan ve Lenf Sistemi” kurullarında yer alan ilgili ders konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak işlenmektedir.

Ayrıca, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve Yaşam Bilimleri Fakültelerinde lisans düzeyinde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda ise önlisans düzeyinde ilgili müfredata uygun olarak Tıbbi Biyoloji ve Genetik dersleri yürütülmektedir.

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM

Tıp Fakültesi bünyesinde Tıpta Uzmanlık ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ilgili Yüksek Lisans ve Doktora programlarında müfredata uygun olarak mezuniyet sonrası eğitim verilmektedir.

Çalışma Konularımız

 
  • Tıbbi Biyoloji
  • Temel Genetik
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Kanser Biyolojisi
  • Kardiyovasküler Genetik
  • DNA ve RNA temelli çalışmalar
  • Biyoinformatik

 

Erişim Bilgilerimiz

Mekteb-i Tibbiyye-i Sâhâne Külliyesi, Tibbiye Cad. No:38 Selimiye, Üsküdar
+90 216 777 8 777
tibbibiyoloji@sbu.edu.tr